Enkle makeuptips til voksen hud!

Selv om du ikke er en utdannet makeupartist er det ikke hokus pokus å se fresh ut på noen få strakser. Følg disse enkle tipsene og sett av noen minutter hver dag du også.
Før du starter er det viktig at huden din er godt behandlet, - er ren og fuktig - bruk f.eks. Skin Smoothing Cream fra Dermalogica.
Legg alltid makeup i et godt opplyst rom slik at det du ser i ...speilet er tilnærmet det du ser utendørs. Jeg tar alltid med meg speilet til stuevinduet for en rask sjekk før jeg stikker ut døren.

Foundation
Velg en foundation som matcher dine undertoner i huden så presist du kan, helst litt lysere enn din egen hud. Dette gir et forynget utseende.
En tørr og voksen hud gjør seg best med en flytende makeup. Jeg anbefaler en lett foundation til voksen hud slik at den ikke dekker for mye. Ønsker du en mer dekkende effekt til kveldstid børster du litt pudder-foundation på toppen, men du avslutter alltid med en fuktighetsspray (Hydration Mist fra GloMinerals)! Tørr makeup gir tørre linjer?fysj!
Påfør foundation ved å klappe den inn i huden enten med en svamp, fingertuppene eller en kost. Vær spesielt forsiktig med huden rundt øynene, klapp forsiktig.  

                        

Concealer (dekk krem)
Bruk en concealer som er en eller to nyanser lysere enn din foundation. Påfør bare litt av gangen, under øynene og i øyekroken. Bruk fingrene eller en liten concealerkost. Du kan også påføre concealer på øyelokkene hvis du synes de er mørke, eller for å få øyenskyggen til å sitte bedre (dog det utlimate er å bruke en lidprimer for å få øyenskyggen til å sitte best mulig). Jeg bruker alltid concealer rundt øyepartiet for å se mer uthvilt ut. Et lite tips er å legge concealer over øyebrynet for et jukse-løft av brynet. 

 

 

 
Pudder
Etter påføringen av foundation og concealer, børster du et tynt lag med pudder over hele ansiktet, også øyelokkene. Påfør pudderet med en stor rund, myk kost. Unngå påføring med svamp, for da får man ofte for mye på en gang og pudderet legger seg i linjene.
 
 
 
 
Øyeskygge
Det viktigste du kan gjøre er å velge varme toner som lett kan forsterkes til kveldsmakeup. Jordfarger er alltid trygt og gir ikke et ?malt? uttrykk. Personlig velger jeg farger som bronse, krem, plomme og kobber. De lyseste fargene applikeres på hele øyelokket og opp til øyebrynet. Hovedregelen er, at jo større og mer fremtredende øyelokket er under øyebrynet, jo mørkere og dypere farge kan du bruke. Det er omvendt jo mindre øyelokket er, det vil si lysere farge. Velg en dypere farge fra samme fargefamilie for å skyggelegge. Bland godt. Jeg anbefaler å kjøpe en øyeskygge som inneholder 3 farger i en palett (eks. Sandstone fra GloMinerals). Da vet du at fargene passer sammen. Husk at lyse farger virker forstørrende og mørke farger forminskende. 

 
Eyeliner
Til dagsminken er det ofte ikke nødvendig med eyeliner men det er en rask måte å endre dagsminke til kveldssminke. Legg eyelineren så nært inn til øyevippekanten som mulig. Dra en strek fra innerst i øyekroken og ut. Følg kurven på øyekanten. Ikke overdriv og velg gjerne en grå eller brun farge for mykere øyne.

 
 
Rouge
Litt farge i kinnene må til. Det er viktig å ikke være for raus med fargen i kinnene da det gir et eldre uttrykk. Litt rødme i kinnene er flott, og farger som korall og varm rosa er alltid en vinner. Legg rougen på hele kinnbenet, følg linjen. Børst nedover, så tilbake mot øret. Husk å riste kosten så alt overflødig forsvinner før du legger på. Det kan fort bli for mye. Ikke bruk rouge på selve kinnet, nesen eller i pannen. Dette får bare huden din til å virke ujevn. 


Leppene
Et lite utvalg lipglosser er voksne jenters beste venn. Jeg anbefaler de fleste å legge vekk leppestiften og liplineren hvis rynkene har begynt å komme rundt leppekanten. En lipgloss gir et mye yngre utseende og kan lett alterneres i lyse og dypere farger etter dag og kveldssminken.
Viktig å huske på: Gode børster, koster og pensler er veien til vellykket makeup.

Lykke til!
 

 
 


 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

12, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velværesalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter, nyheter og gode tips & råd. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits