Grunnleggende hjemmepleie for huden

Ren, klar og sunn hud er ikke noe man får utdelt, det er noe man må jobbe for.


Det er et par grunnleggende elementer som du helt enkelt må legge inn i din daglige, ukentlige og månedlige rutiner. Disse innebærer daglig stell av huden, kosthold, livsstil og ansiktsbehandlinger.
Etter hvert som man blir eldre, blir disse faktorene viktigere og viktigere fordi kroppens evne til å ivareta seg selv svekkes. Desto tidligere man legger fokus på disse grunnleggende elementene, jo mindre må man ta igjen når man runder 40.

La oss snakke om hvordan du bør stelle huden.

Huden din er et eneste stort utskillelsesorgan hvor dens viktigste oppgave er å skille ut talg, svette og sebum (fett). Dersom du rengjør huden med såpe og vann, vil du strippe huden for nødvendig talg, og huden blir ubalansert. Bruker du kun vann, vil ikke avfallstoffene løses opp og dermed forbli på hudens overflate.
En ubalansert hud er noe de fleste kan kjenne igjen. Den kan oppleves som tørr, fet eller begge deler. Dette skjer fordi huden forsøker å kompensere for det du gjør eller ikke gjør med den.

Bruker du såpe til ansiktsvasken, opplever huden din at oljer og talg fjernes, og den starter talgproduksjonen for å få huden i balanse. Du vil oppleve dette som en fet hud og kanskje vaske og rense huden enda mer, og dermed gjøre vondt verre. Det mange ikke vet, er at de tror de har en hudtilstand eller hudtype som er fet, tørr eller en kombinasjon av disse, hvorpå det faktisk er produktvalget som skaper en ubalanse i fukt, talg og oljeproduksjonen.

Regel nr. 1 er derfor: Bruk et godt renseprodukt hver morgen og kveld. Det vil rengjøre huden og samtidig bevare hudens beskyttelse og de nødvendige oljene.
Start med rensemelk eller en rensegele som du føler er god på huden. Du skal ikke oppleve at huden er stram når den skylles av. Du kan gjerne blande rens og vann i håndflatene og vaske ansiktet slik vi gjorde som barn. Det er ikke nødvendig å bruke mer enn ca ½ teskje rensemelk. Dette føles oppkvikkende om morgenen. Bruk gjerne kaldt vann. Det kalde vannet bidrar til å dempe trøtthet og hovne øyne. Du kan også bruke rensemelken på mikrofibervotten sammen med vann. Da bruker du mindre rensekrem fordi mikrofiberen bidrar til renseeffekten og rengjør dypere i porene.
En til to ganger i uken skrubber du litt ekstra med votten slik at huden får en lett eksfoliering, det vil si fjerning av døde hudceller.
Deretter bruker du tonic (hudvann) på en bomullspad og tørker over hele ansiktet. Tonicen vil balansere hudens pH verdi (les: hudens beskyttelse) og fjerne rester av rensemelk. Unngå tonic med uttørrende alkohol!


Etter at huden er renset, trenger du serumer og/eller fuktighetskrem etter din huds behov avhengig av alder, tilstand og tidligere påkjenninger.Strengt tatt kan du klare deg med en (1) god krem og ett aktivt serum som du bruker morgen og kveld, men det er viktig at du da spanderer på deg produkter med mye virkestoffer og ikke bare fyllstoff.Når rens og kremrutiner er på plass, er det vel så viktig med skrubb som en del av din ukentlige rutine.Målsettingen med din daglige hudpleie er å hjelpe huden til å klare seg selv. Det betyr at den er i balanse og kan, med din hjelp, stå imot ytre påkjenninger som stress og sol.

Huden og kroppen vår er komplisert bygd opp, men allikevel ganske enkel å forstå. Den ønsker å være i balanse og harmoni. Når du bruker feil produkter, røker, soler deg, spiser dårlig, oppholder deg i forurenset luft, stresser, drikker alkohol, legger deg sent, glemmer å fjerne sminke? ja kort og godt lever normalt i dagens samfunn, utsetter du huden din for påkjenninger den ikke var lagd for å håndtere. Resultatet: ubalanse.

Ditt valg av krem og serum må bidra til at huden balanseres og ikke over- eller underproduserer oljer, talg eller blir betent og ømfintlig. Ta deg tid til å lese teksten på krukken og se etter naturlige ingredienser som planteoljer og ekstrakter, det vil si navn du forstår. (Selv om de står på latin, pleier det engelske navnet å stå i parentes.) Disse vil pleie huden din og danne en sunn krembase som er bra for de fleste.

Til slutt:.. Gjør deg kjent med hvilke virkestoffer som passer for din hud, dette kan være aldersbetinget eller hvis du har en uren hud. Det er faktisk slik at mange bruker den kremen de fant uten å vite om den passer for deres alder eller hudtilstand.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits