Hvorfor skrubbe ansiktshuden?

En ren, glatt og sunn hud med en frisk glød er idealet de fleste ønsker seg. Noen er heldige og har fått denne type hud fra naturen, resten av oss må aktivt jobbe for å skaffe oss den.

 

Det øverste laget i Epidermis kalles hornlaget. Det består av døde hudceller som vandrer fra basallaget nederst i overhuden, for så etter ca. 5-6 uker å skalle av på hudens overflate. Dette tilsvarer en hudsyklus.
Når cellene når overflaten, har de gjort jobben sin, nemlig å bli til en keratinisert død celle som skal beskytte hudens overflate mot ytre påkjenninger. Enkelt fortalt betyr dette at det dannes celler som bruker ca 30 dager på å nå hudens overflate. Mens de forflytter seg oppover endrer de form som fra en drue til en flat rosin, og når de når overflaten, faller de av som døde hudceller.

Hvis overflaten består av for mange døde hudceller, er huden det vi kaller Keratinisert, dvs. tykk og gusten, gjerne tørr på grunn av lagvis med flate tørre rosiner.

Normal aldring og andre ytre faktorer vil både dempe og ødelegge den naturlige produksjonen av kollagen og elastin. En dårlig fungerende dermis gir redusert blod- og fukttilførsel til epidermis, noe som resulterer i en matt, livløs og gusten hud.

For å forstå dette bedre kan man forestille seg epidermis som et mykt, friskt laken, og dermis som en madrass hvor collagen og elastin er springfjærer og strikk, og vevet omkring er stoppen. Lakenet ligger stramt på madrassen, og de utgjør en enhet. Med tiden slites madrassen ut og blir ujevn. Fjærene og strikken svekkes og stoppen klapper sammen. Dette resulterer i at den ikke lenger gir den nødvendige støtten til lakenet, og lakenet får rynker.

Du kan ta klypetesten på hånden til en tenåring og din bestemor, og i nakken på en hund. Når du trekker i en tenåringshud, vil huden trekke seg raskt tilbake. Både spenst og strikk er på et optimalt nivå. En gammel dames hud vil bli hengende i luften før den faller på plass fordi strikken begynner å klappe sammen, og på en hund vil ikke huden falle på plass før den beveger på seg fordi hunder ikke har strikk (elastin) i huden.

Ved å skrubbe huden ukentlig fjerner man døde hudceller og huden vil lettere ta opp virkestoffer i kremene dine, få en frisk glød, se yngre ut og i tillegg stimuleres celler og vev til å transportere oksygen og andre næringsstoffer slik at huden holder seg sunn og frisk.

Jeg anbefaler de aller fleste å bruke Dermalogicas Skin Prep Scrub eller Multivitamin Thermafoliant 1-2 ganger i uken på fuktig hud. Masser med veldig lette bevegelser da skrubben er super effektiv. Avslutt med serum og krem, eller en ansiktsmaske.

Jeg lover du vil elske huden din!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits