Antirynkekremer, virker de?

Det finnes ingen mirakelkrem og mange produkter lover for mye. Men en god ansiktskrem kan gjøre mye for huden din, bare du velger den riktige. En krem kan ikke fjerne rynker, men den kan redusere aldringstegn og gjøre at huden ser sunnere og friskere ut. Hvilke kremer som faktisk virker, er vanskelig å finne ut av for den vanlige forbruker. Da må du ha en grunnleggende forståelse for kosmetisk ingrediensteknologi, og det er det ikke så mange som har. Men ingredienslisten kan avsløre en hel del, så les den framfor reklamen. Fokuser på kremer som er bra for hudhelsen. Huden er vårt største organ og det som skal beskytte alt i oss, derfor er det viktig å ta vare på den. Den viktigste ingrediensen i en dagkrem er UV-beskyttelse. Ved å beskytte huden mot UVA- og UVB-stråler, forebygges nedbrytning av huden og dermed aldringstegn. UVA-stråler treffer huden hele året, både inne og ute, og trenger dypt ned i hudlagene.

Avansert teknologi

Med dagens ingrediensteknologi, så vil kremer i større eller mindre grad kunne påvirke fuktighetsnivå, gjøre huden fastere, stimulere kollagenproduksjonen og redusere rynker. Hvor mye kremen kan påvirke fra utsiden er avhengig av ingrediensene som benyttes og hva formelen forøvrig inneholder. Mange produkter inneholder aktive stoffer som aldri når ned i huden fordi basestoffene i kremen hemmer absorbering. Eksempel på ingredienser som stimulerer kollagenproduksjonen er peptider.

Peptider

Peptider kan hemme utviklingen av rynker ved å motvirke glykasjon som er en spontan reaksjon mellom sukkermolekyler og proteiner (kollagen og elastin) i huden. Dette vil normalt sett resultere i kryssbinding av kollagen, som igjen fører til rynker. paptider kan også stimulere hudens egen produksjon av kollagen.

Bli kvitt rynkene på en uke?

Å kunne redusere rynker på bare et par uker, er som regel basert på at kvinnene som tester produktene, opplever at huden blir glattere. Dette skyldes først og fremst at huden er mindre dehydrert. På grunn av cellefornyelsen, som går saktere med alderen (i snitt 28 dager, men ved 60 år, tar opp til 60 dager), så vil ingen reel rynkereduksjon kunne inntreffe etter bare en uke eller to. Men ved hjelp av peptider og ikke minst vitamin A, så viser flere studier til dokumenterte resultater etter lengre tids bruk. Kremenes virkning avhenger av hva de inneholder og i hvilken konsentrasjon og i synergi med andre stoffer.

Ingredienser som virker - Topp 5 liste

  • Retinol: Dette er vitamin A, den hudpleieingrediensen med flest dokumenterte forskningsresultater. Huden egne enzymer som omdanner retinol til A-vitaminsyre. Hudens kollagenproduserende celler har reseptorer for A-vitaminsyre, som igjen stimulerer kollagen og dermed motvirker rynker.
  • Peptider: Kalles de nye revolusjonerende ingrediensene innen avansert hudpleie. Her finnes det mange ulike og de har ulike virkeområder blant annet på aldring,pigmentering, og nevrosensitivitet . Nye peptider utvikles stadig.
  • Vitaminer: Finnes mange ulike vitaminer som tas opp i huden og de virker regenererende og beskyttende på huden. En av de viktigste er vitamin C, men du har også mange andre.
  • Hydroksisyrer: AHA og BHA, fjerner døde hudceller og restrukturerer hudcellene. Er meget effektive på flere hudproblemer inkl aldring og akne.
  • Antioksidanter: Vitaminer og mange planteekstrakter virker som antioksidanter og fanger frie radikaler som ellers vil bryte ned huden og forårsake skader og aldring.

 

Kremer i alle prisklasser

Du kan få kjøpt kremer i alle prisklasser. Dersom du skal ta vare på hudhelsen din, så er det viktig å investere i en hudpleierutine som er riktig tilpasset din hud. Den beste måten å få mest mulig igjen for pengene, er å oppsøke en profesjonell hudterapeut som kan skreddersy en rutine til nettopp din hud og dine behov. Da slipper du å fylle opp baderomshyllene med produkter som du ikke er fornøyd med. På et generelt grunnlag, så vil ikke en billig krem inneholde noe særlig mer enn 4% med aktive stoffer, resten er basestoffer som vann og parfyme. Mange serier som ligger noe høyere i pris, inneholder høyere konsentrasjoner av aktive stoffer og brukt mer ressurser på ingrediensteknologi. Det betaler du for. Dette gjelder ikke alle, og det er vanskelig for en vanlig forbruker å skille effektive produkter fra middelmådige.

Hva trenger huden din?

Finn ut hva huden din har behov for. Selv om et produkt passer strålende for din venninne, så er det ikke nødvendigvis det riktige for deg. Se også på ingredienslisten, se etter aktive stoffer som vitaminer, peptider og antioksidanter. Det bør være flere av dem og de bør ikke ligge nederst på lista sammen med konserveringsmidlene. Pass også på å unngå produkter med parfyme, kunstige duftstoffer og mineral oljer, da dette er billige fyllstoffer. I tillegg kan parfyme og kunstige fargestoffer også gi deg allergier og akne.

Ja, det finnes mange anti-rynkekremer på markedet som både kan gi dokumenterte og synlige resultater på de ulike aldringstegnene. Men for å sikre synlige resultater på din hud, så oppsøk oss på Fushà og be om profesjonell råd og veiledning. Vi er her for deg! :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits