Guide til den perfekte julebordssesongen del 2

Etter å ha viet ansiktet en god porsjon oppmerksomhet bør din videre plan inkludere resten av kroppen. Tørt, hår, flisete negler og oppblåst mage, for ikke å snakke om den harde huden på hælene, gir deg ikke akkurat divafølelse på dansegulvet! Her finner du 9 essensielle tips som gjør deg til dronningen av julebordet.1. Spis riktig. Å ha et sunt kosthold er ekstra viktig for å føle seg vel, og se bra ut. Enkelte typer mat kan gjøre at huden din reagerer med rødhet eller utbrudd. Høyt saltinntak vil også gjøre at både kropp og øyne blir hovne. Spis heller ren, organisk mat som er full av antioksidanter, og tilfør kroppen riktig type vitaminer og mineraler spesielt tilpasset deg. Se her for en guide på alle våre helsekostprodukter.

2. Kroppen. Bruk en skikkelig god kroppsskrubb eller en kroppsklut som du kan skrubbe med 2-3 ganger i uken for å gjøre kroppen din silkemyk. En lett og pleiende bodylotion som fukter effektivt uten å virke klissete vil, sammen med et selvbruningsprodukt, gradvis gi deg en fantastisk naturlig gyldent utseende uten de skadelige strålene fra solarium. Dette kan være et supert julegavetips også! Se vårt innlegg om superkluten fra Dermalogica her.

3. Selvbruning. Du forbereder huden best gjennom å fjerne døde hudceller med en god eksfoliant, og bygge opp fuktighetsnivået med fuktighetsbindende produkter både til ansikt og kropp. Velg selvbruningsprodukter som også gir fuktighet og pleier. Alterner mellom selvbruningsprodukt og bodylotion på kroppen, fjern fargen når den begynner å gå tilbake ved hjelp av en god kroppsskrubb, fyll på med fuktighet, for deretter å gjenta påføring av selvbruning etter et par dager. Påfør selvbruningsproduktet i et jevn og tynt lag, vær ekstra oppmerksom på tørre områder som albuer og knær. La produktet få sette seg i minimum 5 minutter før du tar på deg klær. Og husk! Vask alltid hendene etter påføring! Se en liten guide her.


4. Hårete legger. Vokser du leggene dine, kan det være lurt å få gjort dette et par dager før julebordet, da huden kan bli rød og nuppete det første døgnet. Leggene er heller ikke spesielt mottagelige for eventuell selvbruningskrem rett etter voksing. Dersom du barberer, så er det viktig å forberede huden godt. Du kan gjerne utføre en lett skrubb for å løfte hårene først. Bruk rent, skarpt blad, og et godt barberingsprodukt som virker som en pute mellom hud og høvel. Unngå hastverk, bruk rolige, korte strøk med høvelen så du ikke får små skrubbsår. Etter barbering, bruk en rik lindrende bodylotion eller olje.

5. Hender. Tørre, sprukne vinterhender blir ofte glemt. En god kroppsskrubb kan også brukes på hendene for å fjerne gustne, døde celler, og gjøre at en håndkrem rik på vitaminer kan trekke godt ned og pleie. En olje spesielt for neglebåndene bør du påføre hver kveld, i dagene før festen. Kjøp deg en ny lakk i en tøff farge, men vær nøyaktig med påføringen! Manikyr er absolutt en god investering. Da kan du også få lagt lakken slik at den holder til både ett og to julebord. Shellac kan du lese mer om her, og er absolutt siste mote, og er hybrider mellom vanlig lakk og gele. De holder gjennom hele julebordsesongen.6. Føtter. Fotpleie er viktig for å unngå vonde føtter. I forbindelse med julebordsesongen tar vi gjerne føttene fram i lyset igjen. Og skal de inn i høye hæler, med tynnstrømpebukse eller bar hud, er gustne vinterføtter med hard hud og gule negler en dårlig kombinasjon. Hvor mange ganger har ikke strømpebuksen raknet på grunn av hard hud på hælene? Ta deg et skikkelig fotbad med mineralsalter, gjerne i minimum 15 minutter, før du filer bort hard hud med en fotfil. Bruk gjerne samme neglebåndsfjerner på føttene som på hendene og skyv neglebåndene forsiktig ned med en trepinne. Smør føttene godt med en rik fotkrem eller olje. Alternativt kan du unne deg både manikyr og pedikyr. En profesjonell fotpleie vil gjøre susen dersom du skal du ha åpne sko. Da bør tærne også få et par gode lag med lakk. Fransk manikyr er også meget pent på tærne. Vil du at lakken skal holde til over nyttår, velg gele eller Shellac.

7. Slapp av. For mye stress knyttet opp til julebordet vil kun ha motsatt effekt. Sørg for at du får nok søvn og hvile. Bestill en massasjetime, det er utrolig hva en times massasje kan gjøre for anspente stressrynker!

8. Gi håret en frisk og sunn glød. Tilfør et par dråper essensiell olje av peppermynte i en sprayflaske sammen med vann, og påfør i fuktig hår. Velg sjampo og balsam som fremmer en sunn glans. Dryss glitter i håret for ekstra glans på dansegulvet.

9. Energiboost. Dusj i kjølig vann, bruk en oppkvikkende dusjgele og skrubb kroppen med en kroppsklut etterfulgt av en oppfriskende kroppsolje. Drikk en energigivende smoothie eller juiceblanding mens du gjør deg klar. Skal du virkelig boble, så setter selvsagt et glass champagne en spiss på forberedelsene. Men vær forsiktig med alkoholen, den gjør at du lettere blir rød og irritert i huden, og gir deg hovne øyne, for ikke å snakke om et par andre, svært ubehagelige, bivirkninger;-)

 

Lykke til:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits