Ultraren hud med riktig renserutine

Ren hud er selve grunnlaget for å holde huden sunn og frisk. Dette til tross viser en undersøkelse utført av The International Dermal Institute, at en kvinne i gjennomsnitt bruker mindre enn 20 sekunder på sin daglige renserutine. Og menn? De bruker enda kortere tid! Derfor er det ikke underlig at mange klager over at hudens deres ser gusten ut, og får utbrudd og innkapslede talgklumper.

Hvorfor blir huden så skitten?

I tillegg til at huden beskytter våre indre organer fra miljøet, bidrar den også til at smuss og produktrester fester seg på overflaten. Cellene fra det ytterste laget i overhuden, og folliklene, bidrar til dette overflatesmusset. Follikkelen, med tilhørende hår og talgkjertel, går ned i hudens dypere lag. Talgkjertelen utsondrer talg som er en blanding av fett og voks. Bland dette med miljøforurensing som støv, kjemikalier og sot, samt makeup, solfilter osv, og du har oppskriften på veldig skitten hud! Denne opphopningen av stoffer kan ikke fjernes med en kort, ineffektiv, tyvesekunders renserutine! En effektiv dobbelrensrutine med en oljebasert rens er nødvendig for komplett fjerning av smuss, og grundig rens.

Hva skjer når du renser huden din?

Når du renser bruker du vanligvis en gelébasert, såpeaktig, eller melkeaktig rens. Alle inneholder overflateaktive ingredienser (vaskestoffer) som har grunnleggende rensende egenskaper. I løpet
av denne innledende renseprosessen emulgerer de aktive ingrediensene fettstoffer, talg, makeup, fettløselig forurensing og solfiltere, og gjør at de kan løses opp i vann. I mellomtiden løser den vannbaserte delen av rensen opp vannløselig smuss, som svette og forurensing forårsaket av miljøet. Med tanke på mengden stoffer som potensielt kan samles på huden, vil den innledende rensen kun fjerne overfladisk smuss, og er helt klart ikke er nok for en grundigere rens. Det er derfor The International Dermal Institute alltid anbefaler deg å rense to ganger (dobbelrense), for å fjerne fett, skitt og smuss fra huden. Studier fra The International Dermal Institute viser at selv om man utfører dobbelrens med vannløselig rens, kan det fortsatt være oljeløselige avfallstoffer igjen på huden særlig på en fetere hud.

Hvorfor bør jeg ikke bruke babyolje?

Den mest effektive måten å fjerne fett på, er å bruke et tilsvarende middel. I kjemien sier man at likt tiltrekker likt. Fete, oljeaktige substanser løses best opp i lipidoppløsninger. Et eksempel på dette er mineralolje (babyolje) som enkelt fjerner makeup og fett fra huden. Problemet med å bruke mineralolje er at den ikke kan fjernes med vann. For å fjerne oljen må du bruke et alkoholbasert hudvann, men alkohol tørker ut huden og virker irriterende på øynene.

Den unike dobbelrensen er en teknikk som også utføres av profesjonelle hudterapeuter og dette er deres hemmelighet for å oppnå sunn, ultraren hud. Mens dobbelrens med din tradisjonelle rens bare delvis fjerner oljebasert smuss, kan denne dobbelrensteknikken som starter med PreCleanse - trenge gjennom lagene med oljebasert smuss og fjerne dem totalt, noe som sikrer en intens, profesjonell, og grundig rens. PreCleanse anbefales for alle, og er ideell også for fete og aknedisponerte hudtilstander. Faktisk har fet hud store fordeler av PreCleanse, fordi den lett smelter gjennom talget uten bruk av overflateaktive stoffer som kan skade hudbarrieren og forårsake irritasjoner. PreCleanse masseres forsiktig på tørr hud for å løse opp oljeaktige stoffer. Deretter emulgeres den opp med vann til en melkeaktig emulsjon. Denne vannløsende oljen fjernes lett fra huden med vann, og etterlater ingen rester. Det betyr at PreCleanse ikke kan tette porer eller follikler. Etter PreCleanse er huden klar og preppet for en skikkelig rens med et vannløselig renseprodukt tilpasset din hud. Les mer om PreCleanse her.

Må jeg rense huden like grundig, selv om jeg ikke lenger får kviser og sorte prikker?

Ja, en voksen hud har like stort behov for rens morgen og kveld, som en yngre hud. Huden skiller ut avfallstoffer også om natten og vil derfor ha behov for å få fjernet disse. Kun vann vil ikke fjerne de fettløselige avfallstoffene. For å oppnå ultraren hud bør det første renseproduktet være en oljebasert rens, fordi likt tiltrekker likt, og dermed vil oljen være den mest effektive måte å fjerne
oljebaserte avfallstoffer som talg og forurensning. Rens nummer to vil da være en vannbasert rens tilpasset huden din. For eksempel krembasert rensemelk om du har tørrere hud, eller et renseprodukt med hydroksisyrer for aldring.

Må jeg også bruke øyesminkefjerner og hudvann for å få et godt resultat?

Nei, det avhenger av hvilken renserutine som passer best for deg og din hud. Enkelte renseprodukter er tilpasset både øyemakeupfjerning og ansiktet. Dette passer perfekt til deg som har det travelt. Dersom du har en tørrere hud bør du bruke en mer krembasert rensemelk, men om huden din fortsatt produserer en del talg kan du gjerne gå for en rensegele. Dagens moderne vannløselige renseprodukter er pH-balanserte, og tradisjonelt hudvann/toner er derfor unødvendig. Bruk heller en fuktighetsspray som er full av antioksidanter. Dette kompletterer rensen og gjør at du trenger mindre fuktighetskrem. I tillegg kan de brukes over makeup for å gi fuktighet, og også for å fiksere makeupen slik at den holder mye lenger.

Hva hvis jeg slurver med renserutinen?

Der en yngre og kanskje fetere hud vil reagere med utbrudd ved manglende rens, vil en voksen og aldrende hud gjerne reagere med irritasjon og sensitivitet, eller gusten, ujevn hud. I tillegg vil dine aktive anti age-produkter være helt bortkastet uten en grundig renserutine, da disse aktive stoffene ikke vil trekke inn i en hud som er tildekket av overflatestoffer og smuss.

Hva oppnår jeg ved å rense huden reglemessig og grundig?

En ultraren, klar og frisk hud, samt færre tilstopninger og sorte prikker. En hud hvor de aktive stoffene i serum og kremer vil gjøre maksimal nytte, da de faktisk vil ha mulighet for å trekke ned i huden. Makupen sitter bedre og ser bedre ut, og med riktig renserutine vil du oppleve mindre sensitivitet og generelle hudproblemer.

 

Husk! Ren hud er selve grunnlaget for å holde huden sunn og frisk, uansett alder!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits