Din store dag: Gjør huden gifteklar på 6 uker!

Giftemål hører hele året til, og dette er dagen da enhver brud ønsker å stråle. For å få se best mulig ut på den store dagen, må hudpleien være en essensiell del av bryllupsforberedelsene. En frisk, sunn hud krever at du legger ned et seriøst stykke arbeid og at du følger et effektivt hudpleieprogram. I dette blogginnlegget ønsker vi å gi deg noen effektive tips på hvordan du kan oppnå frisk og glødende hud til du skal gå opp kirkegulvet.

6 uker før den store dagen

Hudpleieprogrammet

6 uker før bryllupet er en god tid for å starte hudpleieprogrammet ditt. Bestill din første time til hudpleie hos oss. Jeg vil anbefale en behandlingskur på minimum 3 behandlinger (annenhver uke). Det er viktig at du starter 6 uker før, fordi det kan ta litt tid å balansere huden, og i den forbindelse kan du oppleve utbrudd.

Behandlingen starter med en grundig hudanalyse. Her vil vi vurdere hva som må gjøres for at du skal kunne ha en optimal sunn og frisk hud på den store dagen. For optimal hudhelse vil behandlingen normalt sett inneholde rens, eksfoliering, dyprens med utklemming, samt teknikker som øker fuktigheten og gjør huden myk og klar. Er du plaget med kviser, så vil disse prioriteres for å sikre deg en jevn og ren hud til den store dagen.

Vi vil anbefale deg en meget effektiv hjemmerutine som vil komplimentere den profesjonelle behandlingen, og sikre deg det beste resultatet.

Dersom du har pigmentflekker eller ujevn hudfarge, kan vi anbefale deg et kurprogram på seks lysnende behandlinger. Dette kurprogrammet krever både profesjonelle behandlinger, og en nøyaktig hjemmerutine som må utføres morgen og kveld. Hjemmerutinen inneholder lysnende produkter og høy solbeskyttelse hver dag.

Kostholdet

Hva du putter i deg er også viktig for huden. Reduser mengden stimulerende stoffer som koffein, alkohol, sjokolade, røyking etc. Unngå i så stor grad som mulig ferdigmat, raffinert sukker og junk food. Spis friske grønnsaker, frukt, fet fisk, nøtter og hvitt kjøtt. Spis så lite meieriprodukter som mulig, særlig dersom du plages med pollenallergi og bihuler, meieriprodukter er nemlig slimdannende. Drikk mye vann, ferskpresset juice og urte-te.

Trening

Et godt treningsprogram vil frigjøre mentalt eller fysisk stress som lett kan samle seg opp i forbindelse med bryllupsforberedelsene. Yoga kombinert med kardiotrening vil for eksempel fungere som strålende stressterapi, samtidig som kroppen din blir mykere og friskere.

Jeg vil ikke anbefale en superstreng slankekur rett før bryllupet. Det vil være et mareritt for huden din og gjøre kroppen din ekstra stresset. Dersom du ønsker å slanke deg noen kilo før bryllupet, er det ikke urealistisk å gå ned noen kilo på 6 uker, dersom du kombinerer et fornuftig kosthold med trening.

Unngå også overdreven soling. Det siste du trenger er en hyperpigmentert, flekkete hud, eller et skille som absolutt ikke passer med brudekjolen.

Hendene

Hendene dine er viktige. Husk å ta godt vare på dem i perioden før bryllupet. Alle vil ønske å se ringen på fingeren din, det gjelder også bryllupsfotografen. Dersom du normalt sett ikke bruker gummihansker når du vasker, så start med det nå. For å få hendene til å se best mulig ut, bruk en multivitamin hånd- og neglkrem morgen og kveld fra Dermalogica. Les en tidligere omtale her. Er de ekstra tørre kan du påspandere dem en nattbehandling med en pleiende og gjenoppbyggende multivitaminmaske.

Tennene

For et vakkert smil er det en god idé å besøke tannlegen din for en skikkelig rens og polering. Det er mulig du til og med vil vurdere å ta en behandling for å gjøre tennene dine hvitere. Slike behandlinger kan du enten gjøre hos tannlegen eller hjemme.

5 uker før den store dagen

Fortsett med det gode arbeidet! Vi vil ha bedt deg om å rense, fukte og beskytte huden daglig, og gitt deg beskjed om å eksfoliere (fjerne døde hudceller) minst én gang i uken, som en del av hjemmerutinen. Følg anbefalingene og du vil få resultater!

4 uker før den store dagen

Skaff deg en oversikt over makeupartister og frisører som du vil vurdere å bruke på den store dagen. Vi på Fushà kan være behjelpelig med begge deler. Ta med eventuell hårpynt, farger som skal brukes i bryllupet og bilder, som kan hjelpe deg å oppnå den stilen du ønsker. Ikke vær redd for å gi tilbakemeldinger dersom du ikke er helt fornøyd, som profesjonelle er vi vant til å lytte og tilpasse til dine behov. Når du er fornøyd, skriver vi ned farger og stil slik at dette kan kopieres om 4 uker. 

3 uker før den store dagen

Din andre hudpleiebehandling. Dersom du tenker å bruke selvbruning til bryllupet, test ut farge og påføring sammen med oss. Dersom du sliter med sorte prikker, vil vi anbefale deg å bruke Overnight Clearing Gel hver natt for å hjelpe deg å klarne huden og forebygge utbrudd.

Dagen før den store dagen

Din siste hudpleietime før bryllupet. Dette vil være en lengre topp til tå-behandling. Jeg vil anbefale deg å bestille time sent på dagen, slik at du kan dra hjem og nyte effekten av behandlingen etterpå. Behandlingen vil fokusere på fuktighet, glød og avslapning (for å roe ned spente bryllupsnerver). En profesjonell manikyr eller kunstige negler er verdt investeringen. Fransk manikyr er den perfekte brudelakk. Dette er også dagen for voksing av bein, bikinilinje og underarmer, samt farging av vipper og bryn. Napping eller voksing av bryn er også å anbefale, og har naturen gitt deg korte vipper, så finnes det nå punktvipper som sitter meget godt og som ser naturlige ut.

Selvbruning

Kroppspeeling med påfølgende kroppsinnspakning gir en fantastisk silkemyk hud til bryllupsnattten. I tillegg kan du velge profesjonell påføring av selvbruning for en frisk, naturlig glød. Jeg anbefaler deg å ikke bli for ivrig på selvbruningen. Som brud kan du ha en frisk glød, men en tropisk brunfarge vil være litt i overkant. Unngå selvbruning som gjør deg oransje og som smitter av på kjolen.

Uansett hva du gjør, IKKE bruk selvbruning på egenhånd kvelden før bryllupet!! Jeg har hørt historier om hysteriske bruder som våkner på selve dagen, enten med oransje hud eller med sebrastriper!

Dersom kombinasjonen av voksing, kroppspeeling og selvbruning blir litt for mye på samme dag, sett av tid til voksing et par dager før bryllupet.

Har du tid til å ta en aromaterapimassasje vil jeg absolutt anbefale det. Dine spenninger vil forvinne i hendene på terapeuten. De essensielle oljene gjør deg avslappet og kroppen din føles helt fantastisk!

Dersom du er redd for at brudekjolen strammer litt for mye, da kan en kompresjonskroppsinnpakning være det rette. Dette er ikke en mirakuløs måte å gå ned i vekt på, men det virker sammentrekkende på vevet i ca 48 timer, slik at du får litt mer plass. Noen av disse innpakningene krever flere behandlinger for å gi de beste resultater. Snakk med oss. 

Kvelden før den store dagen

Unngå alkohol og sterk mat. Spis et lett måltid og drikk bra med vann, slik at du får en god natts søvn.

Den store dagen!

Tips for dagen!

Start dagen med 30 minutter med yoga eller meditasjon. Om dette ikke er mulig, sett av noen minutter for der du kun fokuserer på pusten din. Dette vil sette tempoet for dagen med et rolig sinn. Husk! Dette er din dag. Dersom du er rolig, vil menneskene rundt deg, respondere på din energi.

* For friske, klare øyne, bruk øyendråper.

* IKKE utfør noen form for utklemming i siste liten. Dette vil kun gi deg rød og flekkete hud.

* Blir du lett rød, påfør en kald og lindrende maske. Pass på at du har prøvd den tidligere.

* Dersom du skal ordne ditt eget hår, så er dette IKKE dagen for å eksperimentere. IKKE påfør makeup selv etter at du har tatt på deg kjolen. Slik unngår du leppestiftuhell!

* Vær forsiktig med boblene før seremonien. Alkohol sammen med en god dose bryllupsnerver kan gjøre huden rød og flekkete.

Essensielle hudtips på dagen din!

  1. Påfør en kjølende og fuktighetsgivende maske. Når huden er gjennomfuktet vil du ha færre dehydreringslinjer på bryllupsbildene.
  2. Påfør en oppstrammende booster under fuktighetskremen din. Den virker fikserende, samtidig som det gir en oppstrammende effekt og er et perfekt underlag for makeup. Boosteren inneholder bl.a.organisk silikon og kjerringrokkesktrakt som virker som en støttestrømpe for huden.
  3. Dersom du er disponert for rødme, påfør en lindrende booster med 70% bringebærekstrakt. Den virker umiddelbart beroligende og reduserer rødhet.
  4. Dersom bryllupet ditt skjer utendørs, ikke glem solbeskyttelsen på utsatte områder! Solbrenthet er ikke vakkert.
  5. Ta med deg en fuktighetsspray i reisestørrelse. Dette er fantastisk kjølende og oppfriskende på huden, samtidig som den fikserer makupen.
  6. Påfør en usynlig, gjennomskinnelig deodorant. Dette vil gjøre at du unngår pudrete flekker på klærne. 

 

LYKKE TIL!! :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits