Dårlige vaner som skader huden

Er du typen som tenker at ikke er så farlig dersom du lar huden gå for lut og kaldt vann? Her kan du lese om noen typiske uvaner som skader huden din.

1. Soling/bruker for lav solfaktor

Umiddelbart risikerer du å bli solbrent! Det amerikanske legemiddeltilsynet SPF og Statens Strålevern anbefaler bruk av minimum SPF15 for at solkremen skal kunne forebygge hudkreft, så ved å droppe solfaktor eller bruke SPF lavere enn 15, så vil du også øke risikoen for hudkreft. Huden husker hver eneste stråle som treffer den og lagrer informasjonen som framtidige rynker, pigmentflekker, slapp hud og i verste fall hudkreft.  Selv begrenset eksponering som en 20-minutters gåtur til og fra jobb vil kunne gi UV-skade som bidrar til framtidige aldringstegn. Det viktigste du kan gjøre for å beskytte huden din mot aldring, er å bruke fuktighetskrem med minimum SPF15. Bruk den hver eneste dag, for selv på dager som er overskyet vil UV-stråler gå igjennom skylaget og gi skader.

2. Bruker feil produkter i forhold til hudtypen din

Det er en vanlig feil er å tro at huden er tørr når den egentlig er dehydrert ? og det fører til at man bruker for fete kremer, huden blir gusten og man kan få kviser og sorte prikker. Tørr hud-produkter mot fet hud betyr enda tørrere hud, flass og sensitivitet. Dersom huden din er meget sensitiv, så vil aktive produkter mot rynker kunne gjøre huden din enda mer irritert.

3. Du glemmer å vaske vekk sminken på kvelden

Der en yngre og kanskje fetere hud vil reagere med utbrudd ved manglende rens, vil en voksen og aldrende hud gjerne reagere med irritasjon og sensitivitet, eller bli gusten og ujevn. I tillegg vil alt innkjøp av aktive anti age-produkter være helt bortkastet uten en grundig renserutine, fordi disse aktive stoffene ikke vil trekke inn i en hud som er tildekket av overflatestoffer og smuss.

4. Du bruker for mange produkter

Da vil du som regel ende opp med en overstimulert hud, særlig dersom du bruker mange ulike produkter/produktserier som eksfolierer huden din. Resultatet blir tørr, flassende og irritert hud. Overstimulering av huden over tid kan også dessverre føre til at du utvikler kontakteksem (irritasjon) eller allergisk eksem (allergi mot et spesifikt stoff/ingrediens). Huden din får en svekket barriere og blir gjerne hypersensitiv over en lengre periode, og vil som følge av dette ha behov for reparasjon. Reparasjon vil si bruk av produkter som lindrer, bygger opp igjen barrierefunksjonen og tilfører fuktighet.

5. Du klemmer på kviser

Plukker og klemmer du på kviser og sorte prikker gjør dette bare problemene verre og kan dessverre lage arr for livet. I tillegg kan du få utvidede blodkar, permanent store og skadde porer, rødhet og pigmentering. Du bør heller gå til en kvisekrise-behandling hos en hudterapeut eller bruke et lokalt behandlende, spesialprodukt som virker antibakterielt og lindrer irritasjon.
Bruk mineralmakeup fra eksempelvis Glo Minerals i stedet for tradisjonell makeup, da denne både behandler og dekker kvisen. Les mer om makeup tips og triks her.

www.dermalogica.no

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FUSHÀ

FUSHÀ

14, Vefsn

Velkommen til vår blogg! FUSHÀ er en velvære- og frisørsalong midt i Mosjøen by som tilbyr behandlinger for hud, kropp og hår. I vår butikk finner du nøye utvalgte kvalitetsprodukter for hud og hår i tillegg til makeup, helsekost og diverse velværeartikler. FUSHÀ samarbeider med en av Norges dyktigste spesialsykepleier, Turid Mikkelborg, som blant annet utfører Botox- og Restylanebehandlinger. Her på bloggen finner du informasjon om oss, våre behandlinger og produkter. Lurer du på noe? Kom innom, ring oss eller ta kontakt på vår Facebook-side :-) https://www.facebook.com/FushaVelvare

Kategorier

Arkiv

hits